back to index |

AM House – Jakarta, 2007-2013

The house is sited in a modest neighborhood where vegetation are lavish. It is comprised of exposed concrete and reclaimed ironwood for low maintenance reason. Strong connection between inside-outside is envisaged to bring nature closer with its residents.
The zoning is divided vertically: service and semi-public on ground level, communal in middle, and private spaces on top. The house is best described in cinematique journey: upon entering the wooden gate, visitors are greeted by a tranquil koi pond while a slated wooden ramp lures them to explore the level above. The ramp leads to an open common space where lies a massive timber table, swimming pool and lush greeneries. Two final ramps ascend to the sleeping quarters: master bedroom in the corner of the garden and children’s above the main volume. The bedrooms sizes are shrunken to provide just enough space to sleep, and thus minimizing stimuli to allow optimum rest and giving maximum use of communal space for other activities.